Telefoonnummer Zoeken op Naam

Een telefoonnummer opzoeken doe je door gebruik te maken van een online zoekfunctie. Je kunt dan aan de hand van de naam van een persoon of een bedrijf zoeken naar het bijbehorende telefoonnummer. Om een zoektocht eenvoudiger te maken is het handig als je ook beschikking hebt over een adres en woonplaats. Aan de hand van die gegevens kan er in een specifiek gebied gezocht worden naar het betreffende telefoonnummer. Omdat het niet altijd mogelijk is om aan de hand van een naam te zoeken naar een telefoonnummer, zijn er ook andere manieren om gegevens te achterhalen.

 

Omgekeerd zoeken

Zo kan het voorkomen dat je gebeld bent door een nummer dat niet door jouw telefoon wordt herkend. Om uit te vinden door wie je gebeld bent kun je het nummer vervolgens terugbellen. Dat is echter niet altijd aan te raden omdat de kans bestaat dat het nummer niet betrouwbaar is. Daarom kun je gebruik maken van de mogelijkheid om omgekeerd te zoeken. In dat geval zoek je net als je naar een telefoonnummer zoekt aan de hand van een naam. Je maakt gebruik van de nummerzoeker waarin het telefoonnummer geplaatst wordt, zodat vervolgens alle bijbehorende gegevens gevonden kunnen worden. Dat kan informatie zijn zoals naam, adres, woonplaats en of het om een bedrijf gaat.

 

Waarom zoeken?

Je vraagt je misschien af waarom je zou zoeken naar deze informatie als je het telefoonnummer ook gewoon kunt terugbellen. Zoals eerder gezegd kan het verstandig zijn om deze informatie eerst op te zoeken in verband met de betrouwbaarheid van een nummer. Als een telefoonnummer gebruikt wordt voor frauduleuze praktijken of oplichting, dan is de kans groot dat ook jij daar slachtoffer van wordt zodra je het nummer belt. Zoek daarom op of het nummer te vertrouwen is voordat je terugbelt. Is dat niet het geval, blokkeer het nummer dan en maak een melding bij de mobiele telefoonaanbieder van dit voorval.

 

Nummers herkennen

Telefoonnummers worden door telefoons tegenwoordig nagenoeg altijd herkend. Als een nummer in het telefoonboek van de telefoon staat, dan krijg je ook direct een naam en andere gegevens te zien. Als je alleen een nummer te zien krijgt en niet weet wie er belt, dan kun je aan de hand van het telefoonnummer al veel informatie aflezen. Zo bestaan vaste en mobiele telefoonnummers in Nederland altijd uit 10 cijfers. Een mobiel nummer begint altijd met 06 gevolgd door 8 verschillende andere getallen in een willekeurige volgorde om het nummer uniek te maken.

 

Vaste telefoonnummers

Een vast telefoonnummer bestaat ook uit een reeks van getallen in een verschillende volgorde. Dit heet het abonneenummer die bestaat uit 6 of 7 cijfers. De lengte van het abonneenummer is afhankelijk van het netnummer. Een netnummer is gebonden aan een regio of juist niet. Is het netnummer niet gebonden aan een regio, dan wordt deze gebruikt door bijvoorbeeld bedrijven. De meeste netnummer zijn juist wel regio gebonden en hebben een lengte van 3 of 4 getallen. Netnummers komen altijd voor een abonneenummer.