Wie heeft gebeld

Je bent gebeld door een onbekend nummer en weet niet door wie je gebeld bent. Dan wil je dat graag weten vanwege verschillende redenen. De belangrijkste reden om hiernaar op zoek te gaan is om te controleren of je te maken hebt met een veilig telefoonnummer of dat het nummer geregistreerd staat als frauduleus. Dat kun je eenvoudig achterhalen door gebruik te maken van de nummerzoeker. De nummerzoeker is een functie die aan de hand van het telefoonnummer op zoek gaat naar alle gegevens en informatie die horen bij het betreffende telefoonnummer. Dit kan gedaan worden met zowel mobiele nummers als ook met vaste telefoonnummers.

 

Omgekeerd zoeken

Als je op zoek gaat naar een telefoonnummer en juist wel beschikking hebt over gegevens zoals een naam en adres, dan voer je aan de hand van die informatie een zoekopdracht uit. Het telefoonnummer kan op die manier eenvoudig gevonden worden. Met een nummerzoeker werkt het precies andersom. Omdat je alleen in het bezit bent van een telefoonnummer, ga je aan de hand van die informatie op zoek naar de bijbehorende gegevens. Je voert het nummer in de nummerzoeker in en deze gaat vervolgens voor jou zoeken naar een naam, adres, plaatsnaam en andere informatie.

 

Alle telefoonnummers

Met de nummerzoeker heb je de luxe dat je op zoek kunt gaan naar mobiele telefoonnummers en vaste telefoonnummers. Mobiele telefoonnummers zijn opgebouwd uit een combinatie van 10 getallen die altijd beginnen met 06. De laatste 8 getallen zijn altijd willekeurige getallen in een verschillende volgorde. Er kunnen ook meerdere cijfers voorkomen van hetzelfde getal. Door deze combinaties is elke mobiele telefoonaansluiting ook uniek met een eigen nummer. Vaste telefoonnummer zijn ook altijd uniek. Het abonneenummer, dat is het laatste deel van het vaste nummer, is hiervan het juiste voorbeeld.

 

Abonneenummer

Een abonneenummer bestaat in Nederland altijd uit een combinatie van 6 of 7 getallen in een willekeurige volgorde. Ook in dit geval kunnen getallen meerdere malen voorkomen. Een abonneenummer is dan ook altijd uniek van andere nummers. Nederland is verder verdeeld in verschillende regio’s en elke regio heeft een eigen netnummer. Door deze netnummers te gebruiken kan er onderling naar verschillende regio’s gebeld worden. Grote regio’s hebben netnummers van 3 cijfers met een nummer van 7 cijfers, kleine regio’s hebben kengetallen van 4 cijfers met abonneenummers bestaande uit 6 getallen. Bel je binnen een regio van een vaste telefoonlijn naar een ander lokaal nummer, dan kun je voldoen met alleen het abonneenummer zonder netnummer.

 

Handig om te weten

Elke telefoonlijn heeft een eigen nummer die uniek is. Als je internationaal belt, dus naar het buitenland, dan heb je daarvoor een landnummer nodig. Dat is een kengetal van 4 tot 6 cijfers die de specifieke locatie van een land aangeeft. Aan de hand van dit landnummer kun je bellen naar een telefoonnummer in dat land. Word je gebeld door een onbekend nummer en is het telefoonnummer langer dan 10 cijfers? Kijk dan naar het begin van de getallenreeks. Begint die reeks met 00 of een +, dan is het telefoontje afkomstig uit het buitenland.