Zoek op mobiel nummer

Zoeken aan de hand van een mobiel nummer is mogelijk als je bijvoorbeeld gebeld bent door een onbekend nummer. Je kunt dan zoeken met behulp van de nummerzoeker. Het zoeken naar een mobiel telefoonnummer gaat op dezelfde manier als dat je juist zoekt naar een telefoonnummer. In dat geval maak je altijd gebruik van gegevens zoals een naam en adres om een bepaald telefoonnummer te kunnen vinden. Door te zoeken aan de hand van een nummer, kun je juist deze gegevens te weten komen. Op die manier kun je achterhalen door wie of door welk bedrijf je gebeld bent.

 

Waarom zoeken op mobiel nummer?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je zou kunnen zoeken naar een mobiel nummer. In de eerste plaats is dat goed om te doen om te weten te komen door wie je gebeld bent natuurlijk. Een andere, zeer belangrijke reden, om dit te doen is om zo te ontdekken of het om een veilig telefoonnummer gaat. Helaas maken oplichters en fraudeurs vaak gebruik van de mogelijkheid om mensen te bellen in de hoop dat ze terug worden gebeld. Als dat gebeurt, dan word je vaak zogenaamd in de wacht gezet en worden er hoge kosten in rekening gebracht.

 

Wat te doen bij fraude?

Als je te maken hebt met een nummer dat niet betrouwbaar is, dan kun je daarachter komen door te zoeken op het nummer. Vaak vind je online dan ook ervaringen van andere mensen met het betreffende telefoonnummer. Is het nummer waardoor je gebeld bent niet te vertrouwen, bel het dan onder geen beding terug. Blokkeer het telefoonnummer direct zodat je hier in het vervolg ook geen last meer van zult hebben. Wat ook belangrijk is om vervolgens te doen, is om een melding te maken bij de telefoonprovider van het telefoontje en het nummer dat erbij hoort.

 

Telefoonnummers zoeken

Aan de hand van een telefoonnummer zoeken kan dus door gebruik te maken van de nummerzoeker. Je kunt daarin een mobiel nummer invoeren zodat er vervolgens gegevens gevonden kunnen worden zoals het adres en de naam van een persoon of een bedrijf. Het is ook mogelijk om dit te doen met een vast telefoonnummer. Het zoeken naar mobiele telefoonnummers levert vaak minder resultaten op omdat mobiele telefoonnummers door privacy wetgeving beter beschermd zijn. Vaste telefoonnummers staan vaker geregistreerd en kunnen voor een deel ook aan de opbouw herkend worden.

 

Opbouw van nummers

Mobiele telefoonnummers in Nederland beginnen altijd met 06 en worden gevolgd door 8 willekeurige getallen in een willekeurige volgorde. Daardoor is elk nummer ook uniek. Vaste telefoonnummers bestaan ook uit 10 cijfers. Dat is het netnummer met daarachter het abonneenummer. Een netnummer telt 3 of 4 cijfers en wordt meestal gebruikt om naar een andere regio te bellen. Het abonneenummer is het daadwerkelijke telefoonnummer dat daarachter geplaatst wordt. Dit nummer bestaat uit 6 of 7 getallen die in een willekeurige volgorde geplaatst zijn. Grotere regio’s hebben een netnummer van 3 cijfers met een abonneenummer van 7 getallen.