Zoek Telefoonnummer

Telefoons zijn tegenwoordig zo ontworpen dat de software het telefoonnummer kan herkennen. Als het telefoonnummer met bijbehorende gegevens in jouw telefoonboek staat, dan krijg je ook direct in beeld te zien wie er gebeld heeft. Is dat niet het geval, dan kunnen moderne smartphones in veel gevallen zelf deze informatie opzoeken op internet. Helaas is dat niet altijd mogelijk en weet je vervolgens niet wie er gebeld heeft. Om dat toch duidelijk te krijgen kun je dan gebruik maken van de nummerzoeker. Daarmee voer je het telefoonnummer in dat jou gebeld heeft, om vervolgens de bijbehorende informatie te krijgen.

 

Zoeken, waarom eigenlijk?

Het opzoeken van een telefoonnummer nadat je gebeld heeft kan van pas komen als je gebeld bent door een onbekend nummer. Natuurlijk wil je weten wie er gebeld heeft zodat je eventueel kunt terugbellen. Een belangrijke reden om te zoeken naar de gegevens, is om zo te achterhalen of het telefoonnummer waarvandaan gebeld is ook veilig is. Als dat het geval is, dan weet je zeker dat je het nummer gerust kunt terugbellen. Het kan echter ook zijn dat je te maken hebt met een onveilig telefoonnummer. Dat zijn nummers die gebruikt worden voor bijvoorbeeld het oplichten van mensen. Blokkeer het telefoonnummer dan, bel niet terug en maak hier een melding van.

 

Mobiel en vast zoeken

Je kunt zowel mobiele als vaste telefoonnummers opzoeken. Het is afhankelijk van de beschikbare informatie of je alles omtrent het telefoonnummer kunt vinden. Mobiele telefoonnummers kunnen moeilijker te vinden zijn omdat de gegevens van particulieren door de wetgeving omtrent privégegevens vaak niet te vinden zijn. Behoort een nummer tot bijvoorbeeld een bedrijf, dan is de kans aanzienlijk groter dat de zoekopdracht succesvol zal zijn. Vaste telefoonnummers zijn in elk geval vaker goed op te sporen en na te trekken. Zo kun je snel ontdekken door wie je nu eigenlijk gebeld bent.

 

Opbouw van nummers

Mobiele en vaste nummers bestaan altijd uit een bepaalde combinatie van getallen. Een mobiel nummer heeft altijd 10 getallen beginnend met 06. Een vaste aansluiting heeft ook altijd 10 getallen, beginnend met het netnummer. Elk netnummer begint met een 0 en bestaat uit 3 of 4 getallen. Een netnummer met 3 getallen heeft een abonneenummer met 7 cijfers, een netnummer van 4 getallen heeft een telefoonnummer erachter met 6 getallen. Netnummers zijn vaak regio gebonden. Zo hebben grotere regio’s een netnummer met 3 getallen.

 

Handig om te weten

Als er binnen dezelfde regio gebeld wordt met een vaste lijn, dan kan dat door alleen het abonneenummer in te toetsen. Het is dan niet nodig om het netnummer ook te draaien. Naast netnummers die gekoppeld zijn aan regio’s, zijn er ook niet regio gebonden netnummers. Die zijn gereserveerd voor bedrijven, zakelijke dienstverlening en bijvoorbeeld servicenummers. Bel je internationaal, dan maak je ook nog gebruik van een landnummer. Dat is een combinatie van 4 getallen die zijn toegewezen aan een specifiek land in een specifieke zone van de wereld. Zo kun je altijd overal naar toe bellen met de juiste code.